Veszélyhelyzet: üdvösnek tartaná a cenzúrát az állami hírügynökség korábbi vezetője

Veszélyhelyzet: üdvösnek tartaná a cenzúrát az állami hírügynökség korábbi vezetője

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda (MTI) vezérigazgatója beszélget, miután a kormányfő élő adásban interjút adott az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A koronavírussal összefüggő ügyekben, a veszélyhelyzet idejére üdvös lenne elrendelni a cenzúrát”. Ezt írta ki Facebook-oldalára Belénessy Csaba, aki korábban többek között az MTI vezérigazgatójaként, a Duna Tv alelnökeként és a Lánchíd Rádió főszerkesztőjeként dolgozott. Dunaújvárosban is médiaközpontot szervezett a cége, amíg a városnak kormánypárti vezetése volt. Emellett Belénessy kommunikációs tanácsadó volt Trócsányi László korábbi igazságügyminiszter mellett.

A szakember bejegyzése előtt egy hozzászóló felvetette, hogy nem tudja elképzelni a cenzúra megvalósíthatóságát, mire Belénessy megjegyzi, hogy „szerinte a honvédségnek van erre kiépített rendszere”.