Vészfék 3500-ért? – online garázsvásárt tart a BKV

Vészfék 3500-ért? – online garázsvásárt tart a BKV

(Fotó: BKV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel hetven tárgyat, köztük több buszt, trolibuszt, a vezetőfülkék eszközeit, vészféket, jegylyukasztót, fogantyút és utastájékoztató eszközöket árverez el a BKV. A közlekedési társaság erre a célra létrehozott weboldalán regisztráció után lehet licitálni.

Ikarus 260-asból például négy darab keresi új gazdáját, a kikiáltási ár bruttó 625 ezer forint, míg a három Ikarus GVM 280-as trolibusz darabja 1,085 millió forintos kezdőáron látható az oldalon.

A buszokra egyelőre nem érkezett licit, ám már biztosan új gazdája lesz a régi orosz metrókból származó jellegzetes lámpáknak, a vezetőállásban évtizedeket töltött lecsukható kisasztalnak és a négy darab tűzpiros jegylyukasztónak.

Szintén kelendő terméknek számítanak a fél évszázada modernnek számító műanyag székek, amelyek az M3-as vonal állomásain szolgáltak (elérhető színek: narancssárga, piros, kék).

Szintén van érdeklődés az egykori utastájékoztató kiírásokra, táblákra. Az Arany János utca feliratra például eddig hét ajánlat érkezett, jelenleg 8250 forinton áll a licit.

Az összesen hatvannyolc tételre szeptember 18-ig, illetve 19-ig lehet licitálni a BKV aukciós weboldalán.