Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Itt volt a majdnem lincselés – irány a három szegregátum

Szerző: | 2019. december 01., 15:00 | Vidéki Hang, Videó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden azzal kezdődött, hogy…, nem, nem is azzal kezdődött. 

HIRDETÉS - AIP

Mert minden a rendszerváltás környékén kezdődött, amikor edzőtáborba mentünk a néptáncegyüttessel Encsre.  Ám ezt most mégsem írnám meg, mert nem évült még el valamennyi kalandunk. Viszont tényleg ide gyökeredzik, hogy majd harminc évvel később ezt fogalmaztam az önkormányzati választásokról szóló cikkbe:

„Encs. Szegény Encs. Elbánt vele a modern történelem rendesen. Ha mifelénk Encs szóba kerül, csak legyintenek a népek, és esküszöm, múlt időben ejtik ki a városka nevét, ami bravúr, de hát tudjuk, hogy a fantasztikus magyar nyelv mindenféle csodára képes. Encsen pedig jött Mikola Gergely. Nem tudom, van-e nála ifjabb polgármester szerte-e hazában. Tavaly ismertem meg, egy országgyűlésiképviselő-jelölti vitán, és ahogy hallgattam, azon gondolkodtam, mennyire nem lehet könnyű neki a jóféle elképzeléseivel bezárva abba az össznépi meggyőződésbe, hogy hát jó-jó, de túl fiatal. Ezért eztán Encset is nézzük, hogy lássuk, mire képes az ifjonti lelkesedés.”

És ezzel olyan makacs szöget ütöttem saját fejembe, hogy végül visszamentem Encsre. Ahol láttam a nyomort, a szegénységet, de a reményt is. Szóval megérte.

Iratkozzon fel Dévényi István Youtube-csatornájára további videókért!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: cigányság, Encs, Mikola Gergely, remény, szegénység, vidék


Nem engedték be a portugálokat a budapesti szurkolói zónába

Nem engedték be a portugálokat a budapesti szurkolói zónába

A labdarúgó Európa-bajnokság nyitónapján, pénteken nyílt meg a budapesti városligeti műjégpályán a hivatalos szurkolói zóna, hivatalos nevén az UEFA Fan Zone, ahol hatalmas kivetítőkön követhetőek a mérkőzések, de van teqball, minifoci-pálya, lehet kapura lőni...

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest