Videón ahogy sokkolót használnak a rendőrök a Margit hídon

Videón ahogy sokkolót használnak a rendőrök a Margit hídon

Rendőri intézkedés a Margit hídon (Forrás: Jámbor András/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Videóra rögzítette Jámbor András, ahogyan a rendőrök kiszorítják a tüntetőket a Margit hídról hétfőn délelőtt.

Ahogyan arról lapunk is percről percre és élő közvetítésben beszámolt, reggel hét óra után a katatörvény és a rezsicsökkentés szabályainak megváltoztatása miatt demonstrálók lezárták teljes egészében a Margit hidat. A megmozdulás hivatalosan kilenc óráig tartott, a tüntetés azonban akkor nem fejeződött be: az ott lévők egy része elindult a belvárosban és forgalmas csomópontokban bénította meg a forgalmat, valamennyien azonban maradtak a hídon.

Az ott lévőkkel szemben lépett fel a rendőrség. A Jámbor András által rögzített videón látszik, ahogyan felsorakozik, majd megindul a rendőrsorfal a velük szemben álló, illetve ülő emberek felé. Akik maguktól nem álltak fel és hagyták el a hidat, azokat egyesével emelték ki és vitték ki a járdára. Itt hangzik el egy ponton, hogy a rendőrök sokkolót használtak és látszik is, amint egy ülő férfi térdéhez nyomnak egy eszközt, majd elkezd kiabálni.

Jámbor András videóját ITT tudja megnézni, a sokkolós jelent 9:04 perckor látszik.