Videón, ahogy újságírókat lökdöstek, inzultáltak a Fidesz gyűlölet elleni tüntetésén

Videón, ahogy újságírókat lökdöstek, inzultáltak a Fidesz gyűlölet elleni tüntetésén

Résztvevők a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő tüntetésen a VII. kerületi városháza előtt 2020. január 30-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hont Andrást a HVG publicistáját és a 444.hu stábját is inzultálták, szidták, lökdösték a Fidesz által szervezett tüntetésen, amelyet éppen – Niedermüller Péter botrányt kavart mondatai után – a gyűlölet ellen hirdettek meg.

A HVG munkatársát ért inzultusban aktívan részt vett az a Bede Zsolt nevű kormánypárti provokátor, aki korábban más rendezvényeken trágár hangnemben rontott Tordai Bencére, focilabdával rugdosta a DK aktivistáinak sátrát, Hadházy Ákos előtt fetrengett, de még a Pesti Srácok Polbeat című műsorának felvétele közben is botrányt keltett. A mostani akcióját rögzítette, ezt a felvételt mutatjuk meg mi is. (A videón káromkodások is elhangzanak.)

https://www.facebook.com/Vadhajtasok/videos/2886240868063566/

A felvételen is látszik, hogy Hont Andrásnak többször levették a szemüvegét. A HVG-nek azt mondta, hogy kétszer Bede tette ezt, mire Hont megpróbálta kicsavarni kezéből a szelfibotot. A publicista elmondása szerint néhányan megpróbálták ököllel arcon ütni – nem jártak sikerrel –, illetve volt, aki leköpte.

A 444.hu stábját is inzultálták, a portál videóban örökítette meg, hogy mi történt velük a gyűlölet elleni tüntetésen.