Videón, milyen lesz az M3-as metró felújított szakaszán utazni

Videón, milyen lesz az M3-as metró felújított szakaszán utazni

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 14-én szombaton három felújított állomást – Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák – vehetnek birtokba a fővárosi utasok: a metrószerelvények az M3 metróvonal déli szakaszán Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig fognak járni. Arról, hogy az átadás előtti próbajáraton milyen utazni, a Magyar Építők közölt videót.

Mint írták, a középső szakasz állomásainak kivitelezését a Swietelsky Építő Kft. végzi, a vágányépítési és alagúti munkák a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-hez tartoznak, az úgynevezett AVR rendszer (vagyis az automatikus vonatvezérlő rendszer) felújítását pedig a BKV Zrt. saját megvalósításban hajtotta végre.  – Az integrált próbaüzem május 13-án ér véget, melynek keretén belül a pálya és a szerelvény összhangját, biztonságosságát ellenőrzik – tette hozzá a portál.