Videón üzent, és Orbánt dicsérte Donald Trump a CPAC Hungary konferencián

Videón üzent, és Orbánt dicsérte Donald Trump a CPAC Hungary konferencián

Donald Trump volt amerikai elnök videóüzenete a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggel Donald Trump volt amerikai elnök küldött egy „meglepetés videóüzenetet” a CPAC Hungary közönségének. A mindössze 65 másodperces videóban Trump kijelentette: nagy harcot vívnak a konzervatívok, és arról beszélt, hogy nagyon közel áll Orbán Viktorhoz. Ezután gratulált a magyar miniszterelnöknek, aki szerinte „nagyszerű vezető, egy igazi úriember, és nemrég hatalmas választási diadalt aratott”. Mint hozzátette, megtiszteltetés volt a számára, hogy támogathatta őt.

Megjegyezte, hogy általában nem biztosít külföldi politikusokat a támogatásáról, de azért tett Orbánnal kivételt, mert ő „egy jó ember, és páratlan munkát végez a hazájáért”. Arról is beszélt, hogy közös feladatuk a szocializmus, sőt a kommunizmus elleni harc.

Csütörtökön kezdődött Budapesten az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciája (Conservative Political Action Conference), amelyet most először rendeztek meg Európában.

Az első nap Orbán Viktor volt a vezérszónok, és beszédében többek között megosztotta sikerének 12 pontos receptjét, és újra „sorosozott”. Szerinte Soros György emberei, az arctalan bürokraták „el akarják törölni az európai életformát”. – Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben – mondta a kormányfő. Szerinte 2024 sorsdöntő év lesz, a „nyugati civilizációért folytatott harc két frontján”, az Európai Parlamentben és az Egyesült Államokban lesz választás.

A budapesti rendezvényt az Alapjogokért Központ szervezte. A Telex írta meg, hogy számos mértékadó amerikai lap tudósítóját nem engedték be a Budapesten tartott CPAC-re. Lapunk is próbált sajtóakkreditációhoz jutni a rendezvényre a szervezőktől, hogy tudósíthassuk arról olvasóinkat, ám nem jártunk sikerrel: válaszra sem méltatták e tárgyú levelünket.