„Vigyenek enni- és innivalót” – Délután újabb tüntetés lesz a Kossuth téren

„Vigyenek enni- és innivalót” – Délután újabb tüntetés lesz a Kossuth téren

Tüntetők Budapesten 2018. december 12-én (Fotó: Varga Máté)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig legalább három szervezet, a Facebookon szerveződő Szabad Egyetem csoport, a Hallgatói Szakszervezet, illetve a Momentum Mozgalom is tüntetésre hívja csütörtök délutánra az embereket a Kossuth térre, hogy a rabszolgatörvény ellen tiltakozzanak. 

Az ellenzék is a Parlament elé hívja híveit. Erről Ungár Péter (LMP), Vadai Ágnes (DK), Harangozó Tamás (MSZP), Szél Bernadett (független) és Burány Sándor (Párbeszéd) beszélt kérdésre válaszolva a Házbizottság csütörtök délelőtti ülése után. Mellettük a szerdai szavazást élőben közvetítő és az esti vonulós tüntetést vezető párbeszédes Tordai Bence is az utcára hívott a Facebookon.

"Slave law" passes in the hungarian parliament, while all hell breaks loose. Possibly the very last days of hungarian parliamentarism as we know it. #hungary #parlament #government #politics #fascism #documentary #némethszilárd #orbanviktor #áderjános

20 Likes, 2 Comments - Bankó Gábor (@bankogabor) on Instagram: ""Slave law" passes in the hungarian parliament, while all hell breaks loose. Possibly the very last..."

A Szabad Egyetem és a Hallgatói Hálózat által délután 5 órára meghirdetett tüntetést Facebook-posztjuk szerint bejelentették a hatóságoknál. A szervezők azt kérik, hogy mindenki vigyen magával meleg ruhát, enni- és innivalót, mert több órás megmozdulásra készülnek.

Felhívásuk szövege nem nélkülözi az iróniát: “Kedves Miniszterelnök úr! Kedves Érdeklődők! Boldog Karácsonyt! Csodás évünk volt ismét: sikerült eltüntetnünk az országból a Soros-egyetemet, megmenteni a médiát a baloldali hegemóniától, megszüntetni a gender nevű úgynevezett “egyetemi szakot” és lehetővé tenni a munkavállalóknak, hogy többet dolgozzanak mindenkinél (hiszen szorgalmas nemzet a magyar)! Gyarapodnak nemzeti tőkéseink, megfelelő kezekbe kerültek a bíróságok, láthatatlanná tettük a hajléktalanokat és megmenekültünk a migránsoktól is.”

Könnygázt is bevetett a rendőrség a tüntetők ellen a Parlament előtt | Magyar Hang

Éjfélre kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről. Előtte voltak a Fidesz-székháznál és egy időre két hidat is lezártak. Csütörtök délutánra is tüntetést hirdettek.

A Momentum Mozgalom este fél 6-ra a Szabadság térre, a szovjet emlékműhöz hirdette meg a gyülekezést, ahonnan  6 órakor vonulnak át az egybegyűltek a Kossuth térre csatlakozva a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet tüntetéséhez. „Tegnap este megindult valami az országban! Itt az idő a cselekvésre, itt az idő, hogy felkeljünk a kanapékból és kimenjünk az utcára. Meg kell mutatnunk, hogy elegünk van, meg kell mutatni, hogy nem félünk és nem leszünk rabszolgák” – írja felhívásában a Momentum Mozgalom.

Közben kordonokat vittek a rendőrök a Kossuth tér sarkára.