Viharos, északi széllel köszönt be a hosszú hétvége

Viharos, északi széllel köszönt be a hosszú hétvége

Fűzfa (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyszombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Tartósabban sok felhő a nap első felében az északkeleti országrészben valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet, a középső országrészben marad legtovább felhős az idő. Szórványosan lehet zápor, kis eséllyel zivatar, a nap első felében főként a Dunától keletre, majd inkább a középső országrészben.

Az északias szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos lökések is előfordulhatnak.

Estétől jelentősen veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Az Időkép szerint időjárási front nem lesz térségünkben, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok, kopásos eredetű ízületi problémák, fejfájás, alvásproblémák és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nehéz nap vár a szívbetegekre, rosszullét is jelentkezhet.

A keringési rendszer problémáival élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, valamint a stresszhelyzetet.

 

Címkék: időjárás