Viharos széllel és esővel érkezik a hétfő

Viharos széllel és esővel érkezik a hétfő

(Fotó: Wald1siedel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, nagyobb felszakadozásra csak éjszaka számíthatunk az Alföld délkeleti, keleti részén – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A nap első felében elsősorban az ország keleti felében eshet, majd egyre inkább az északi részekre korlátozódik, és kora délutánra meg is szűnik a csapadék. Átmeneti hóréteg is kialakulhat (nagyobb eséllyel a hegyekben, de síkvidéken sem zárható ki). A csapadékszünet után késő délutántól nyugat felől ismét egyre több helyen elered az eső.

A délkeleti szelet helyenként, hajnaltól viszont már egyre nagyobb területen kísérhetik erős, majd napközben már egyre inkább viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 3 és 11 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn kettősfronti hatás várható, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek körében jelentkezhetnek tünetek. Emiatt gyulladásos és kopásos jellegű ízületi panaszok, fejfájás, migrén, vérnyomás-problémák, dekoncentráltság, görcsös panaszok egyaránt előfordulhatnak. A feltámadó szél tovább fokozza a fejfájásos panaszokat, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet, valamint alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, melyet a csapadékosabb idő csak tovább ront. A borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Címkék: időjárás