Világhírű közgazdásszal tárgyalt Orbán Viktor

Világhírű közgazdásszal tárgyalt Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) és a legnevesebb amerikai egyetemeken oktató Jeffrey Sachs közgazdász professzor (j) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2022. december 9-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs politikai igazgató pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Jeffrey Sachs közgazdász professzort, a legnevesebb amerikai egyetemek oktatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Megbeszélésük középpontjában az ukrajnai háború volt, egyetértettek az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások fontosságában, valamint abban, hogy a nyugati országoknak sokkal óvatosabban kellene eljárniuk az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás terén.

Orbán Viktor és Sachs professzor szerint a háború kiterjedését el kell kerülni, mielőtt valamilyen visszafordíthatatlan tragédia történne.

Nem véletlenül látta vendégül Orbán a sztárközgazdászt: Sachs olyan nézeteket hangoztat, miszerint elsősorban az Egyesült Államok a hibás azért, hogy az orosz-ukrán háború ennyire eszkalálódott.

Jeffrey Sachs 1954-ben született Michigan államban. Tanulmányait a Harvard Egyetemen végezte, tanított a Harvardon, és a Columbia Egyetem Föld Intézetének az igazgatója volt.

A monetáris elmélet és a nemzetközi pénzügyek szakértője, a gazdasági sokk-terápia híve. A Time magazinban kétszer is szerepelt a világ száz legbefolyásosabb vezetőjének listáján. A The Economist című brit lap pedig a három legbefolyásosabb élő közgazdász közé sorolta.