Viperás támadások: újabb három német állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot a BRFK

Viperás támadások: újabb három német állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot a BRFK

Az egyik támadás egy pillanata (Forrás: Youtube/Antifa Attack)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által elfogatóparanccsal körözött személyek köre újabb három német állampolgárral bővült a viperás támadások ügyében – derült ki a police.hu pénteki közleményéből.

A rendőrök által „antifának” nevezett támadás kapcsán az alábbit írták: a fővárosban a 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságon létrehozott nyomozócsoport folyamatosan dolgozik a bűncselekménysorozat felderítésén. A budapesti nyomozók szorosan együttműködnek a német rendőrséggel. Az eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van: közülük egy német és egy olasz állampolgár letartóztatásban van, egy német állampolgár bűnügyi felügyeletét rendelték el, egy magyar állampolgár szabadlábon védekezik. A bűncselekmény-sorozattal összefüggésben a BRFK korábban további három német állampolgár ellen (Wittklugel Clara Judith 22 éves, Schroeter Moritz Christian Leopold 21 éves, Dieckmann Emilie Samira 20 éves) adott ki elfogatóparancsot. 

Most viszont a nemzetközi együttműködéssel folytatott nyomozómunka eredményeként a BRFK által elfogatóparanccsal körözött személyek köre újabb három német állampolgárral bővült:

Az alábbi személyeket keresik:
• Aschoff Nele Philippine Maya, 21 éves nő
• Müntnich Paul Joscha, 26 éves férfi
• Guntermann Johann, 29 éves férfi


– A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást – tette hozzá a közlemény.