Visszaéltek Kásler Miklós nevével

Visszaéltek Kásler Miklós nevével

Kásler Miklós (Fotó: Kásler Miklós Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nevemmel és fényképeimmel tévesztik meg csalók a közösségi média felületein, gyanútlan honfitársaimat – közölte Facebook oldalán Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője – mint írta – fontosnak tartja az ilyen jellegű profilhamisítások megfékezését, ezért az esetet azonnal jelentette és kérte a megtévesztő fiók törlését.

A Kásler Miklós által vezetett Emmi közben azt közölte, hogy az oltások beadásáról és az alapellátás átalakításának helyzetéről folytatott egyeztetést a miniszter és Békássy Szabolcs országos háziorvosi kollegiális vezető. Közleményében a tárca azt írta: a magyar oltási program egész Európában kiemelkedő, a magyar lakosság átoltottsága duplája az uniós átlagnak, és ebben a háziorvosoknak is nagy szerepe van, több mint ötezer háziorvosi praxisban oltják hétről hétre a regisztráltakat.

Miután a regisztrált idősek 90 százaléka már megkapta az oltást, a háziorvosok már a 60 év alatti regisztráltakat is olthatják, természetesen az egyes kockázati krónikus betegséggel rendelkezőknek elsőbbséget adva. Ehhez maguk a háziorvosi kollegiális vezetők dolgozták ki a szakmai ajánlást.

Címkék: Kásler Miklós