Visszakapta a Tilos Rádió a frekvenciáját

Visszakapta a Tilos Rádió a frekvenciáját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyertest hirdettek a Tilos Rádió frekvenciájáért kiírt pályázaton, és a korábbi használó volt az egyedüli induló, így nyilván ő is kapta azt vissza. „Ma kora hajnalban, 6 óra körül jött meg a hír, hogy van nyertese az FM 90.3 frekvencia pályázatnak! Mivel egy pályázó volt csak, a Tilos Kulturális Alapítvány, vajon ki lehet ennek a pályázatnak a nyertese?” – írta a Tilos a Facebook oldalán csütörtök reggel.

A rádió vesszőfutása már tartott egy ideje, miután a Médiahatóság július 6-án pályázati felhívást tett közzé a főváros 90,3 MHz körzeti rádiós frekvenciájára. A Tilos pályázatának alaki vizsgálatát követően hiánypótlást kértek, ennek az érintett alapítvány hiánytalanul és a határidőt tartva eleget tett. Szeptember 3-ától így is már csak az interneten voltak hallgathatóak, miután addig még nem hozott döntést a Médiatanács a következő tíz évre szóló pályázatról. A Tilos műsorszolgáltatási szerződése szeptember 3-án járt le.

A szeptember 13-ai testületi ülésen aztán döntött a hatóság a Tilos Kulturális Alapítvány pályázati nyilvántartásba vételéről, miután az egyedüli pályázó sikerrel teljesítette a hiánypótlásra vonatkozó kérést.