Visszakéri a Jobbik Varga-Damm Andrea mandátumát

Visszakéri a Jobbik Varga-Damm Andrea mandátumát

Varga-Damm Andrea, a Jobbik akkori vezérszónoka beszél a büntetõ törvényköny módosítának kivételes eljárású tárgyalásán az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. július 17-én (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik vezetése arra szólította fel Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza a parlamenti mandátumát. Amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor az ellenzéki párt frakcióvezetése kezdeményezi kizárását a frakciójából – közölte esti rendkívüli közleményében a párt.

Az ügy alapját egy keddi történet adja. A Jobbik parlamenti képviselői ugyanis megszavazták a parlamentben az állami megfigyelésről szóló törvényt, mégpedig – mint ahogy korábban lapunkkal közölték – a témafelelős, vagyis Varga-Damm Andrea javaslatára. Szerdán reggel emiatt már egy „Kimondjuk: hibáztunk!” címmel kiadott közleményben szabadkoztak.

A párt most azt közölte, hogy a „frakciójuk – ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt – sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához”. Majd azt is leszögezték, hogy a Jobbik nem egy következmények nélküli párt.

– A Jobbik vezetésében egy feloldhatatlan bizalmi válság alakult ki Varga-Damm Andreával szemben, és elvárjuk tőle, hogy vállaljon felelősséget az üggyel kapcsolatosan. A Jobbik összevont elnöksége felszólítja Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát! Amennyiben ő ennek nem tesz eleget, akkor az ellenzéki párt frakcióvezetése kezdeményezi Varga-Damm Andrea kizárását a Jobbik frakciójából – közölték.

A Jobbik veszprémi szervezete már korábban közölte, hogy ők kitartanak Varga-Damm Andrea mellett, mert aktív tagjuk és támogatják a munkájában. – Kizárása esetén a veszprémi szervezet sorsáról fogunk dönteni hamarosan – fűzték hozzá.

Visszahívja a Jobbik Sneider Tamást az Országgyűlés alelnöki posztjáról | Magyar Hang

Nem ez volt a napokban az első személyi döntés a párt képviselőcsoportjában. Mint azt lapunk megírta, a Jobbik frakciójának elnöksége visszahívta az országgyűlés alelnöki posztjáról Sneider Tamást, a helyére pedig Balczó Zoltánt javasolják. Kérdésünkre akkor a lépést azzal indokolták, hogy az adott pozícióhoz a legjobb embert akarják megtalálni és ez nem a személyekről szól. Ugyanakkor emlékezetes, hogy a Jobbikban év elején lezajlott, komoly belső vitákkal járó tisztújítás idején Sneider Tamás nem éppen az elnöki posztot elnyert és a pártot saját csapatával irányító Jakab Péter támogatói közé volt sorolva.