Visszalép a momentumos Berg Dániel a párbeszédes Tordai Bence javára

Visszalép a momentumos Berg Dániel a párbeszédes Tordai Bence javára

Tordai Bence (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem szeretnék megosztani a progresszív kerületi szavazókat, ezért a momentumos Berg Dániel visszalép az előválasztáson a párbeszédes Tordai Bence javára – jelentette be Fekete-Győr András Momentum-elnök, egyben a párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap. A sajtótájékoztatón Fekete-Győrön és a két érintetten kívül Karácsony Gergely főpolgármester volt jelen, aki a Párbeszéd társelnöke, és egyben az MSZP-P, illetve az LMP miniszterelnök-jelöltje. A visszalépés azt jelenti, az ellenzéki térfélről már csak a DK-s Kálmán Olga marad Tordai ellenfele az előválasztáson a budapesti 4. számú választókerületben, akit egyébként a Jobbik is támogat.

Ugyan Fekete-Győr úgy fogalmazott, Berg Dániellel közösen döntöttek úgy, hogy a Momentum Tordait fogja támogatni a következő hónapokban, Berg már azt mondta: „kicsit nehezen érintette” a párt döntése, hogy visszalépjen. Ugyanakkor szerinte nagyban megkönnyíti a helyzetét, hogy olyan jelötlet támogathat, mint Tordai Bence, aki „nemcsak fiatal és lendületes, de a rendszer egyik legádázabb ellenfele”. Tordai Bence és Karácsony Gergely is megköszönték a támogatást Bergnek és a Momentumnak.

Érdekesség, hogy az első és eddig egyetlen előválasztási vita éppen Tordai és Berg között zajlott le a Partizán szervezésében. Ezen Kálmán Olga arra hivatkozva nem vett részt, hogy döntés született arról az ellenzéki pártok részéről, hogy július vége előtt, vagyis az előtt, hogy hivatalosan is el lehetne indulni az előválasztáson, nem tartanak vitákat.