Visszatértek a katonák a kórházakba

Visszatértek a katonák a kórházakba

Katona a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. március 23-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra megjelentek a kórházakban a katonák – közölte a Honvédelmi Minisztérium a honvédelem.hu-n megjelent közleményében.

Mint írták, a Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért „felkérés alapján”, szeptember 6-tól a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban. Az ország 23 kórházban mintegy 83 fővel segítik az egészségügyi dolgozók munkáját.

A világjárvány okozta veszélyhelyzet során, tavasszal mintegy 1100 katona teljesített szolgálatot, 93 egészségügyi intézményben. Részt vettek logisztikai feladatokban, segédkeztek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban is csökkentették az egészségügyi dolgozók leterheltségét.

A kormány már többször felhívta a figyelmet, hogy a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. A hétfő reggel közölt legfrissebb adatok szerint az elmúlt hétvégén egyébként 648 új fertőzöttet regisztráltak és 9 beteg veszítette életét.