Visszavonta a fellebbezést Kaleta Gábor

Visszavonta a fellebbezést Kaleta Gábor

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonta a fellebbezést a gyermekpornográfia miatt elítélt Kaleta Gábor ügyvédje, így az első fokon kiszabott büntetés jogerőssé vált, az eljárás nem folytatódik másodfokon – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Kaleta Gábort – ahogy arról lapunk is beszámolt – még tavaly hozták haza teljes titokban Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárolt szolgálati számítógépén. Bűnösségét végül beismerte a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének előkészítő ülésén, így pedig – az ügyészség által megszabottak szerint – egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott és 540 ezer forintos pénzbírsággal sújtották.

Az ítélet hatalmas felháborodás keltett, még tüntetés is volt a bíróság előtt amiatt, hogy túl olcsón megúszta az egykori diplomata. Az ítélettel kapcsolatban több Fidesz-közeli személyiség is hangot adott kritikus véleményének, így a kormánypárt EP-képviselője, Deutsch Tamás és a volt amerikai magyar nagykövet, Szemerkényi Réka is. A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője, De Coll Ágnes a Magyar Hangnak adott interjújában pedig úgy vélekedett: az enyhe büntetés rossz üzenetet közvetít a társadalomnak.

A Fidesz azóta már bejelentette, hogy munkacsoportot állít fel, amelynek feladata a gyermekvédelmi szabályozások áttekintése, adott esetben szigorítása.