Vízhiány sújt kilenc Budapest környéki települést

Vízhiány sújt kilenc Budapest környéki települést

Egy nõ bevizezi magát a hõségben a Szabadság téri szökõkútban 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komoly gondokat okoz a vízellátásban a kánikula Budapest környékén. A Duna Menti Regionális Vízmű kedden arra kérte Budakalász és nyolc másik Pilis-dunakanyari település lakóit, hogy korlátozzák a vízfogyasztásukat – számolt be róla a 444.hu.

A portál Budakalász önkormányzatára hivatkozva azt írta: a vízmű jelezte, hogy bár a vízbázisok és a víztermelő kutak maximális kapacitással működnek, a víztároló medencék vízszintje jelentősen lecsökkent, a vízfogyasztás viszont egyre nő.

Budapestkörnyéke.hu szerint más agglomerációs településeken is nagy a baj: Gödöllő vízfogyasztása a duplájára nőtt a tavaly ilyenkor mért szinthez képest, az esti órákban pedig gödöllői lakosok szerint akkorát nő a vízfogyasztás az öntözőrendszerek miatt, hogy a vízmű nem tudja kielégíteni az igényeket. Pécelen pedig már a múlt hét végén komoly gondok voltak, a város egyes részein nem volt vezetéket víz, ezért. Horváth Tibor péceli polgármester szerint az okozza a problémát a vízellátásban, hogy nagyon sok lakóparkot építettek az elmúlt időben, a közművek fejlesztése viszont nem tudott lépést tartani a lakosságszám növekedésével.

Címkék: vízhiány, Kánikula