Vizsgabotrány: lezárult a belső vizsgálat a Pázmányon, szabályszegés nem történt

Vizsgabotrány: lezárult a belső vizsgálat a Pázmányon, szabályszegés nem történt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még a múlt héten derült ki, hogy Schadl György, a Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat is intézhetett a „protekciósoknak”, közbenjárása révén oda se kellett mennie a hallgatónak a vizsgára, mégis sikerült a kollokvium. 

A Pécsi Tudományegyetem a 444 cikke után közölte, hogy a botrány miatt felfüggesztette a vizsgáztatási jogát az egyik tanársegédnek. 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem is hírül adta, hogy az alma mater vezetése a sajtóból értesült a nyomozati anyagban szereplő telefonbeszélgetésekről. „Az egyetem kiáll valamennyi tisztességes, a vonatkozó szabályokat mindenkoron tiszteletben tartó oktatója és hallgatója mellett, az oktatás és az értékelés (vizsgáztatás) során született eredmények tisztaságát nem kérdőjelezi meg”. Ennek ellenére belső vizsgálatot indítottak a nyomozati anyagban felmerült gyanú miatt, amelynek most lett meg az eredménye.

A honlapjukon megjelent közlemény szerint az egyetem lefolytatta a médiában jelentős nyilvánosságot kapott, végrehajtókat érintő ügy kapcsán indított belső vizsgálatot.

– A rendelkezésre álló információk alapján bebizonyosodott, hogy a befolyásolási kísérlet a szóban forgó vizsgák kimenetelére semmilyen hatással nem volt. A vizsgák a hatályos szabályoknak megfelelően zajlottak, szabályszegés nem történt, az érdemjegyek valós teljesítményt igazolnak – írják.

Ezzel a vizsgálatot lezártnak tekintik, a folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire figyelemmel pedig további tájékoztatást nem kívánnak adni.