Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem a vizsgákkal kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt

Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem a vizsgákkal kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt

A Szent Mór Kollégium volt épülete, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatala (Fotó: Molnár Bence)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem a Völner-ügy nyomozati irataiban szereplő, egyetemi vizsgákkal kapcsolatos telefonbeszélgetések miatt, amelyek alapján visszaélések történhettek a Pécsi Tudományegyetemen annak érdekében, hogy sikeres vizsgát tegyen Völner Pál rokona és Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke. 

A 444.hu birtokába jutott a Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő több mint 1700 oldalas nyomozati irat, amely többek közt a vesztegetéssel gyanúsított, államtitkári posztjáról lemondott politikus, Völner Pál és Schadl György, a végrehajtói kar elnöke közti telefonbeszélgetéseket tartalmazza. Schadl lehallgatott beszélgetéseiből kiderült, hogy sokan keresték őt, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke pedig segített végrehajtóknak, és azok hozzátartozóinak. Továbbá fontos embereknek, például Völner Pálnak, vagy Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is.

Az egyetem a hvg.hu kérdésére közölte: vizsgálatot indít azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezik, mivel hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. Ezt az egyetem részéről Kottász Gergely, az intézmény sajtóreferense közölte. Az egyetem azt ígéri, hogy a vizsgálat lezárulta után annak eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Decemberben derült ki, hogy a nyomozók szerint Völner Pál igazágügyi minisztériumi államtitkár összesen több mint 80 milliónyi kenőpénzt kapott Schadl Györgytől, hogy a minisztériumban lepapírozza a végrehajtókkal kapcsolatos kéréseket. 

 

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg