„Lehet, hogy a vizsgán csalással átmentetek, de nálunk megbuktatok” – a Karmelitánál tüntettek

„Lehet, hogy a vizsgán csalással átmentetek, de nálunk megbuktatok” – a Karmelitánál tüntettek

Az ellenzéki pártok ifjúsági szervezeteinek tüntetése a budai Várban 2022. január 23-án (Fotó: Lukácsi Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és az ellenzéki pártok ifjúsági szervezetei közösen tiltakoztak vasárnap délután a budai Várban, a Karmelita kolostornál a Völner-botrány megbundázott egyetemi vizsgákról szóló fejleményei miatt.

– Egyetemisták tízezrei ülnek éjszakákon át a jegyzeteik felett ezekben a hetekben, hogy sikerrel vegyék a vizsgáikat, tanulnak, hogy jó állásuk, tisztes megélhetésük legyen. Mert úgy gondolják, így lehet előre lépni, ezzel szemben ül egy fiatalember az Orbán-kormány legnagyobb hatalmú minisztere mellett, jó fizetéssel, nagy irodával, titkársággal, szolgálati autóval, ő azonban nem vett részt az egyetemi vizsgáin, és mégis átment rajtuk. Nem kellett tanulnia, nem kellett tudás, se szorgalom, így is többre vitte, mint kortársainak többsége. Miért? Mert egy fideszes kiváltságos. Neki ez jár. Mert övé a világ. Övéké. A kiváltságosoké. Övék az ország – írták az esemény leírásában.

A szervezők közölték, ők nem akarnak ilyen országban élni, azért tanulnak, hogy előre jussanak, és nem azért, hogy „surranópályán megelőzzenek a jól bekötöttek”. Azoknak pedig, akik a tankönyv helyett a párttagkönyvet választják, megüzenték: „Lehet, hogy a vizsgán csalással átmentetek, de nálunk megbuktatok.”

Címkék: Völner Pál