Völner Pál és családja vagyonát zár alá helyezték

Völner Pál és családja vagyonát zár alá helyezték

Völner Pál 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – értesült a 24.hu.

A hatóság eljárása a cégközlönyben június végén megjelent végzéséből derült ki, akkor ugyanis zár alá vették a volt fideszes állami vezető fiának cégét, a Tagba Kft-t. A 24.hu ezután kereste meg az előző kormányban még vezető posztot betöltő politikust ügyvédjén keresztül.

Völner Pál elismerte a vagyonzár tényét. Közölte: történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül.

Mint mondta, családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, ám ezt nem vizsgálták. Elmondta azt is, családja vagyonzárral érintett tagjai jogorvoslatot kértek, ahogyan ő is, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, amelyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba. Például a vele nem egy háztartásban élő fiának autóját is trélerrel szállították el. Hozzátette, érthetetlen, hogy az ügyben semmilyen módon nem érintett gyerekei miért nem használhatják a saját autójukat.