Völner Pál október vége óta nem praktizálhat ügyvédként

Völner Pál október vége óta nem praktizálhat ügyvédként

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár néhány hete még ügyvédként dolgozott Völner Pál, október végén státuszát inaktívra változtatta az illetékes megyei ügyvédi kamara – írta meg a hvg.hu.

Mint a lap emlékeztetett, bár a vele kapcsolatos korrupciós botrány politikai karrierjének véget vetett, Völner ügyvédként továbbra is dolgozott Nyergesújfalun céges és munkaügyi kérdésekkel kapcsolatban. Ám azt követően, hogy október 24-én vádat emeltek a politikus ellen, felfüggesztették ügyvédi státuszát, így Völnernek le kellett adnia a bélyegzőjét, ahogy ügyvédi igazolványát is érvénytelenítették. Ugyan Schadl Györgyöt letartóztatták, Völner szabad lábon maradhatott.

A vádak szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke még 2018 májusa előtt „korrupciós kapcsolatot” alakított ki Völner Pál államtitkárral, akinek rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott, Völner pedig ezért cserébe befolyását felhasználva többször segítette Schadlt. Az ügyészség beismerés esetén Schadlra tíz, Völnerre nyolc év börtönt kért, a részletekről itt írtunk.

Címkék: Völner Pál