Völner Pál ügyvédje a sajtóból értesült a vádemelésről

Völner Pál ügyvédje a sajtóból értesült a vádemelésről

Völner Pál az Igazságügyi Minisztériumban 2020. október 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtóból szerzett információt Völner Pál védője arról, hogy vádat emeltek a politikus ellen – ezt Papp Gábor ügyvéd mondta el az ATV Híradójának.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál  – ellen a Fővárosi Törvényszéken. Azt indítványozzák, hogy a bíróság – beismerés esetén – ítélje Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig. A vádirat lényege szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően „korrupciós kapcsolatot” alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával. Ennek keretében Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta. 

Papp Gábor, a korábbi igazságügyi államtitkár ügyvédje a csatornának azt mondta, hogy nem tartja korrektnek a tájékoztatásnak ezen módját, de a praxisában többször előfordult már, hogy egy-egy ügyben a sajtóból kap tájékoztatást ő és az ügyfele is arról, hogy vádat emeltek. A vádiratban szereplő állításokról ugyanakkor nem akart beszélni addig, míg nem olvassa a dokumentumot az első betűtől az utolsóig. Addig is sajtóközleményt nem szeretne minősíteni. Az ügyvéd abban biztos, hogy az ügyészségi indítványt nem fogják elfogadni. Arra a kérdésre, hogy továbbra is ragaszkodik-e Völner Pál az ártatlanságához, a politikus ügyvédje ezt mondta: „Nem ragaszkodik hozzá, hanem ártatlan Völner Pál. Nem követett el bűncselekményt, és remélem hogy a bírósági eljárás folyamán ez ki is fog derülni”.