Völner Pál védője szerint Varga Juditnak tanúskodnia kellene

Völner Pál védője szerint Varga Juditnak tanúskodnia kellene

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Völner Pál védőügyvédje, Papp Gábor több magasrangú politikus meghallgatását kezdeményezte csütörtökön – írta meg a Telex. A bíróság előkészítő üléseket tart a Völner-Schadl-ügyben, ahol maga a volt miniszterhelyettes tagadta bűnösségét.

Az ülésen Papp kezdeményezte az alábbi emberek meghallgatását is: Varga Judit igazságügyi miniszter, Vízkelety Mariann volt államtitkár, Kovács Pál volt államtitkárt, Süli János volt miniszter, Trócsányi László egykori igazságügyi miniszter, Molnár Zoltán államtitkár, Hajas Barnabás államtitkár.

A lap szerint a védő arról beszélt, Varga Judit többször megjelenik a nyomozati anyagokban, és volt arra is példa, hogy az igazságügyi miniszter Völner társaságában találkozott Schadl Györggyel, akivel a végrehajtói kinevezésekről beszéltek. Emellett a kinevezések kapcsán üzenetváltás is volt Varga és Völner között.

Az igazságügyi miniszter korábban azt nyilatkozta az Indexnek, nem hívták be tanúskodni az ügyben.