Völner-ügy: a Pázmány is belső vizsgálatot indít

Völner-ügy: a Pázmány is belső vizsgálatot indít

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden megszólalt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) is azt követően, hogy hétfőn kiderült: Schadl György, a végrehajtói kamara korrupcióval megvádolt elnöke a nyomozati iratok szerint befolyásolhatta bizonyos személyek vizsgaeredményeit egyes felsőoktatási intézményekben.

A PPKE arról írt: a nyomozati anyagban szereplő telefonbeszélgetésekről az egyetem vezetése, valamint oktatói közössége a sajtóból értesült. – A vizsgáztatás menete, a feleletek értékelése az Egyetem valamennyi karán, így a Jog- és Államtudományi Karon is szigorú rend szerint zajlik, ami az Egyetem számára fontos és védendő érték, hiszen ez jelenti a szabályokat betartó hallgatók eredményeinek egyik legfőbb zálogát. Az Egyetem kiáll valamennyi tisztességes, a vonatkozó szabályokat mindenkoron tiszteletben tartó oktatója és hallgatója mellett, az oktatás és az értékelés (vizsgáztatás) során született eredmények tisztaságát nem kérdőjelezi meg – fejtették ki.

Közleményüket azzal folytatták, miután a nyomozati anyagban szereplő információk alapján gyanú merült fel az eredmények tisztaságának megsértésével kapcsolatban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a konkrét eset valós körülményeinek feltárása érdekében a belső vizsgálat elindítása és lefolytatása mellett döntött. – A folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire figyelemmel ennél bővebb tájékoztatást nem adhatunk – közölték zárásként.