Völner-ügy: a szegedi egyetemen is vizsgálat indul, a Pázmány hallgat

Völner-ügy: a szegedi egyetemen is vizsgálat indul, a Pázmány hallgat

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Pilismaróton tartott faültetésen 2021. december 1-jén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szegedi Tudományegyetem is vizsgálatot indít, miután a Völner-ügy nyomozati irataiból kiderült, hogy az egyik tanár törvénytelen módon segített a volt államtitkár egyik rokonának a sikeres vizsgázásban – tudta meg a Hvg.hu.

Kassai Dániel pestszentlőrinci önkormányzati képviselő írásbeli kérdésére válaszolta ezt az egyetem. 

A Pécsi Tudományegyetem még a nap korábbi szakaszában közölte a Hvg.hu kérdésére, hogy vizsgálatot indít azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezik, mivel hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. Az egyetem azt ígérte, hogy a vizsgálat lezárulta után annak eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Népszavának aztán azt is elárulták, hogy nem vizsgáztathat a pécsi tanársegéd, aki Schadl György kérésére segíthetett valakinek jegyet szerezni.

Az Azonnali.hu kereste a Pázmány Péter Tudományegyetem titkárságát, sőt Veres Andrást, győri megyéspüspököt is, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja. Arra voltak kíváncsiak, indítottak-e vizsgálatot. Választ azonban nem kaptak.

Hasonlóképpen keresték a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát is, ott is afelől érdeklődtek, hogy indítanak-e vizsgálatot amiatt, hogy a kabinetfőnök, Nagy Ádám neve is felmerült azok között, akiknek Schadl György segített elintézni a vizsgát. Arra is rákérdeztek, milyen következményekre számíthat Nagy Ádám, illetve hogy tervez-e lemondani. Egyelőre hiába.

A nyomozati iratok szerint Völner Pál többször is felhívta Schadl Györgyöt, hogy segítsen rokonának, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen joghallgató, hogy sikerüljenek a vizsgái. A pécsi és a szegedi egyetem úgy került képbe, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám sikeres vizsgái ügyében intézkedett a végrehajtók elnöke.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.