Volt egy falu, ahol a Kétfarkú Kutya Párt listán a szavazatok 18,6 százalékát kapta

Volt egy falu, ahol a Kétfarkú Kutya Párt listán a szavazatok 18,6 százalékát kapta

A Kétfarkú Kutya Párt Békemenete október 23-án (Fotó: Magyar Hang/Dévényi István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Listán a második erő lett egy Vas megyei faluban Kétfarkú Kutyapárt – adta hírül a párt közösségi oldalán. 

– Köszönjük, Orfalu! – ezzel a felkiáltássak posztolt arról a Kétfarkú Kutya Párt, hogy a Vas megyei faluban sikerült a listás szavazatok 18,6 százalékát begyűjteniük. 

Orfalu Vas megye 03. számú országos egyéni választókerületében található, az önkormányzat hivatalos tájékoztatása szerint 68 lakos él, jórészt idősek, a névjegyzékben 61 fő szerepelt, és közülük 46-an mentek el szavazni. Közülük listán 22-en szavaztak a Fideszre, és 8-an a Kutyapártra, míg az ellenzéki összefogás öt szavazatot kapott, akárcsak a szlovén nemzetiségi lista, a Mi Hazánk pedig hármat. Ez azt jelenti, a Fidesz listán a szavazatok 51,15 százalékát szerezte meg, a kétfarkúak 18,60 százalékot, az ellenzéki összefogás, illetve a nemzetiségi lista egyaránt 11,63 százalékot kpaott, míg a Mi Hazánk közel 7 százalékot. 

Vas megye 03. számú országos egyéni választókerületében egyébként magabiztosan, a szavazatok 66 százalékát megszerezve nyert a fideszes jelölt, V. Németh Zsolt.