Volt kollégájukat üldözik a Bács megyei rendőrök, félmilliós vérdíjat tűztek ki rá

Volt kollégájukat üldözik a Bács megyei rendőrök, félmilliós vérdíjat tűztek ki rá

Rendőrök járőröznek Salgótarjánban 2020. április 15-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félmillió forintot is megér a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságnak, hogy valaki értékelhető információt adjon a bajai Bartos Nándor hollétéről. A 39 éves férfira hivatali visszaélés és üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt adott ki elfogató parancsot a Szegedi Törvényszék.

A hivatali visszaélés említése különösen hangzott, a rendőrség honlapján talált adatok pedig megerősítették gyanúnkat: Bartos korábban maga is egyenruhás volt, és így vehetett részt az embercsermpészésben.

A police.hu szerint rendőrzászlós volt, és a Bajai kapitányság körzeti megbízottjaként dolgozott. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a megyei főkapitányság sajtóosztályát, ahol nem cáfolták értesülésünket. A rendőrök tehát most egykori kollégájukat próbálják „begyűjteni”, és ehhez a lakosság segítségét is kérik.

A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságelhívásában hangsúlyozza: csak annak tudják kifizetni a nyomravezetői díjat, aki tényleg a férfi elfogásához vezető információkkal tud szolgálni. Ha szükséges, a rendőrség intézkedik a tanú védelmében is- olvasható a közleményben.