Vona Gábor megvédte Szijjártó Pétert

Vona Gábor megvédte Szijjártó Pétert

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lényegében megvédte a luxusjachton lefotózott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke, a Második Reformkor Alapítvány alapítója.  

Facebook posztját azzal kezdte, hogy bár számtalan dologban nem ért egyet a kormány külpolitikájával, ha valakit nem lehet munkakerüléssel vádolni, az éppen Szijjártó Péter. – Most a tartalmi részbe ne menjünk bele, koncentráljunk csak a munkatempóra – fűzte hozzá egyből, és azt is elismerte, butaság volt munkahelyi képpel illusztrálni a hajóról végzett munkát. Ám szerinte nem ez a NER legnagyobb bűne és „Szijjártó Péter sem a NER oligarchák mintapéldánya”.

Ezután viszont keményebb szavakkal folytatta: „azt meg nagyon a legaljának tartom, amikor a magyarok nyaralási irigységére építünk fel egy lejárató kampányt”. – Ha Karácsony Gergelyt csesztetné a sajtó, hogy Máltáról küldte ki az e-maileket és nem a fővárosi irodájából, akkor mellette is kiállnék. Mert ez az egész megint csak arra jó, hogy a magyar közélet vályújába öntsünk egy jó adag moslékot – írta.

Végül pedig kijelentette, bárki is küldte a képet az Átlátszónak, nem tud neki gratulálni, ha pedig a portál szervezte, „akkor jó, ha ezután nem kunyerálnak pénzt horvát nyaralásra.”

A poszthoz több, mint ezer hozzászólás érkezett néhány óra alatt. A véleményt nyilvánítók többsége arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a nyaralás a gond, hanem hogy egy NER-közeli milliárdos üzletember látta vendégül a külügyminisztert a hajóján. Erre válaszul Vona Gábor némileg módosította álláspontját, amikor a következőket írta: „Igen, ezt értem. De akkor ugyanígy háborodjunk majd fel a másik oldalon is.”