Vona-Szabó Kriszta: Vannak dolgok, amikre nincs bocsánat

Vona-Szabó Kriszta: Vannak dolgok, amikre nincs bocsánat

Vona-Szabó Kriszta könyvének borítója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baromi nehéz volt feldolgozni az április 8-i eredményt – így fogalmazott Vona-Szabó Kriszta – Vona Gábor felesége – amikor bemutatták az által írt könyvet. Az egykori jobbikos pártelnök felesége ebben az elmúlt húsz évet mutatja be a saját szemszögéből, a megismerkedésüktől kezdve, a Jobbik elindulásán keresztül, a választási kampányt is végigvéve, egészen a politikától való visszavonulásig. Az országgyűlési választások kimenetele kapcsán arról beszélt, hogy a mai napig hiszi, hogy Magyarországnak egy Vona Gábor vezette kormányra lett volna szüksége, bár azt is tudja, hogy ebben az esetben megszűnt volna a magánéletük.

A pénteki könyvbemutatón beszélt a választási kampányról, az őket ért támadások kapcsán pedig úgy véli, hogy „vannak dolgok, amikre nincs bocsánat”. Elmesélte, hogy a most 13 éves kisfiukat nagyon megviselte az az időszak, amikor észrevette például, hogy az iskolája előtt fotózzák, vagy a kertben látta feje felett a róluk felvételeket készítő drónt. Vona-Szabó Kriszta szerint mérhetetlen aljasság, amit ellenük elkövettek, és reményei szerint az érintettek ennek a felelősségét valamikor még viselni fogják.

Szabadkoztak Vonának a kormánypárti sajtómunkások - Magyar Hang

A Pesti Srácok főszerkesztője és a Magyar Idők munkatársa is elhatárolta magát a Terry Black-féle lejáratástól. Az Origo ex-munkatársa elismerte, nem mindig újságírói munkát végeztek.

A beszélgetésen az is kiderült, hogy Vona-Szabó Kriszta korántsem rajong a politikáért, „ezt az életet Gáborral együtt kapta”. Elmesélte, hogy a kezdetekkor nagyon nagy küzdelem volt az egész, a kétezres évek elején ő nem is akart bevonódni ebbe a világba, sőt, férjét akarta kivonni onnan. Emiatt veszekedtek is sokat. Véleménye ugyanakkor volt, például a Magyar Gárda komoly vitaforrásnak számított a házastársak között.

Ennek ellenére soha nem érezte, hogy neki szerepet kellene vállalnia a Jobbikban, akárcsak azért, hogy több időt tölthessen férjével. Eleve úgy gondolja, hogy „bizonyos szint felett” a nőknek nem való a politika, mert annyira „kegyetlen és gyilkos műfaj”, hogy egy nő csak egy ideig tud benne működni, vagy pedig elférfiasodik. Hozzátette azonban azt is, hogy ez nem a nők hibája.