Zacher szerint lecsengőben van a vírus, de még nem jelentené ki, hogy vége a harmadik hullámnak

Zacher szerint lecsengőben van a vírus, de még nem jelentené ki, hogy vége a harmadik hullámnak

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nincsen kristálygömb, amibe bele lehet látni, hogy mit hoz tulajdonképpen a jövő. Lecsengőben van, kontroll alatt van a vírus. Én azt még nem jelenteném ki, hogy véget ért a harmadik hullám. Az, hogy most egy relatíve jó állapot van, szerintem ez a helyes kifejezés – erről beszélt Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa az ATV Híradójának.

A csatorna annak kapcsán kereste meg Zachert, hogy mindössze 258 új fertőzöttet azonosítottak vasárnap, ami azért jó hír, mert augusztus vége nem regisztráltak ilyen kevés új koronavírusos megbetegedést. Most a teszteknek kevesebb, mint 3 százaléka lett pozitív, és pénteken Orbán Viktor is arról beszélt, a járvány harmadik hullámát letörtük, lényegében le is győztük.

Zacher vasárnap az Indexnek is nyilatkozott. – Az emberek olyan tünetekkel jelentkeznek, amelyek valósággal megőrjítik őket: bőrérzékelési zavarokat, nem szűnő szaglási problémákat, iszonyú mentális zavarokat, kínzó mellkasi fájdalmakat hagy maga után a koronavírus. Az ellátórendszert a poszt-Covid is rendkívül megviseli majd, igaz, messze nem olyan tragikus szinten, mint a koronavírus – mondta. Arra is kitért, nem tudja, hogy lesz-e negyedik hullám ősszel, „senkinek nincs a kezében egy jósgömb, amiből ez kiderülne. Az viszont bizonyos, hogy még egy ilyen emelkedés összeroppantaná az egészségügyet.”