Zavarosnak és ellentmondásosnak tartja meggyanúsítását Völner Pál

Zavarosnak és ellentmondásosnak tartja meggyanúsítását Völner Pál

Völner Pál miniszterhelyettes és Varga Judit miniszter. (Fotó: Fekete-Győr András közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben jelezte Völner Pál, hogy nem vesz részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén – írja a 24.hu. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Varga Judit miniszter helyettese a múlt héten mondott le, miután kiderült, hogy a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával nyomoz ügyében.

Völner a parlamenti bizottság elnökének, Hargitai Jánosnak december 10-én írt levelében az olvasható, bár megkapta az értesítést az ülésre, azon nem kíván részt venni, egyben kérte Hargitait, hogy döntsenek mentelmi joga kiadásáról.

 

A volt államtitkár gyanúsításáról is ejtett pár szót: „a Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.” Ezt a jogi véleményt védője, Papp Gábor ügyvéd is megerősítette, aki a politikus levelét eljuttatta a híportálnak.

Völner arról is írt, hogy az ügyészségi indítvány „számtalan valótlan állítást tartalmaz”, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fog reagálni.

Völnert az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy mint bírósági végrehajtók felett álló miniszteri biztos, alkalmanként 2-5 millió forintnyi kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökétől, és ennek fejében különböző ügyeket intézett el, kinevezéseket hagyhatott jóvá a „megrendelő” kérésére. Schadl és több társa ellen szintén eljárást indított az ügyészség.

Völner meggyanúsítása abból a szempontból is érdekes, hogy az igazságügyi államtitkár volt az, aki Varga Judit megbízásából jóváhagyta különböző személyek titkosszolgálati megfigyelését. Ha az államtitkár valóban korrumpálható volt, akkor személye – a megfigyelések engedélyezőjeként – nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet. Így gondolták ezt az ellenzéki pártok, melyek a nemzetbiztonsági bizottság múlt heti ülésén Pintér Sándor belügyminisztert kérdezték a témában.

Pintér az ügyben annyit árult el, hogy Völnert nem figyelte meg a hivatali visszaéléseket lefülető Nemzeti Védelmi Szolgálat.

A Völner-ügyben írt  további cikkeinket ide kattintva olvashatják el.