Závecz: az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek jelenlegi rangsora: Jakab Péter, Dobrev Klára, Karácsony Gergely

Závecz: az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek jelenlegi rangsora: Jakab Péter, Dobrev Klára, Karácsony Gergely

Jakab Péter (Jobbik), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Bíró László (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd) és Kunhalmi Ágnes (MSZP) a borsodi időközi választás kampányában, 2020. október 10-én (Fotó: Bíró László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki előválasztásra készülő miniszterelnökjelölt-jelöltek közül a Závecz Research legújabb felmérése szerint Jakab Péter (28%) és Dobrev Klára (27%) fej-fej mellett vezet, míg Karácsony Gergely budapesti főpolgármester (24%) némileg le van maradva tőlük, írja a HVG.

A többiek jelentősen le vannak maradva, Fekete-Győr András 12 százalékot kapott, a többiek pedig még ötöt se. Hasonló a mintázat az ismertségek terén. Az első három jelölt sokkal ismertebb, mint a többiek. E tekintetben Karácsony vezet (96%), utána jön Dobrev (92%) és Jakab (90%).

A jelöltekről az imázsukat firtató kérdéseket is kérdeztek. Ezek alapján is Jakab Péter vezet, őt követi Dobrev, majd Márki-Zay Péter és Karácsony. A felmérés nagyjából egy hónapja készült, 1200 fős mintán.