Závecz: Mégsem a Mi Hazánk a legtámogatottabb ellenzéki párt

Závecz: Mégsem a Mi Hazánk a legtámogatottabb ellenzéki párt

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója beszédet mond a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyûlésén Ásotthalmon 2018. június 23-án. Toroczkai László bejelentette: a mozgalom párttá alakul (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvan százalékot érne el a Fidesz-KDNP a biztos részvételt ígérő választók között, ha most vasárnap rendeznék az országgyűlési választást, az ellenzék közös listája pedig még rosszabbul szerepelne, mint április 3-án: akkor 34,4, százalékot kapott, most csupán 31 százalékos a támogatottsága – derült ki a Závecz Research április 25-e és május 4-e között végzett, hvg.hu által ismertetett reprezentatív közvéleménykutatásából.

A pártokat külön mérve hatalmas igazán a kormánypártok fölénye: a biztos pártválasztók körében 60 százalékon állnak. Az ellenzéki pártok közül a Demokratikus Koalíció a legerősebb 11 százalékkal, amelyet a Mi Hazánk követ 8 százalékkal.

Ha külön indulnának, akkor a Jobbik, az MSZP és a Momentum is a bejutásért küzdene: mindhárom párt 5 százalékos támogatottságú. A most 3 százalékos LMP nem jutna be a parlamentbe, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd pedig csupán 1-1 százalékot tudhat magáének.