Zenés esttel nyomná el Újpest az ellenzéki tüntetést

Zenés esttel nyomná el Újpest az ellenzéki tüntetést

Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere kedvenc csapatának szurkol (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánvalóan a véletlen műve, hogy egy ellenzéki tüntetés helyszíntől néhány méterre a fideszes vezetésű újpesti önkormányzat "zenés korcsolyázást" hirdetett.

A "rabszolgatörvény, a kormánypropaganda és a helyi fideszes rezsim" elleni ellenzéki demonstráció már egy ideje ismert, péntek délutánra hirdették meg az újpesti városháza elé. A felszólalók között több országgyűlési képviselő is van, a jobbikos Bencsik János, a DK-s Varju László, de beszédet mond majd Kanász-Nagy Máté LMP-szóvivő, illetve Trippon Norbert, a kerület korábbi MSZP-s alpolgármestere. A Facebookon meghirdetett eseményre már több mint 900-an jelezték érdeklődésüket.

Az Újpesti Hírmondó ugyanakkor arról írt, hogy ugyancsak péntek délután a bejelentett tüntetéstől néhány méterre a fideszes Wintermantel Zsolt által vezetett kerület önkormányzata is rendezvényt hirdetett. Ráadásul nem mást, mint az ottani jégpályán "zenés korcsolyázást". Ez a program ráadásul délutántól estig, 15-től 21 óráig fog tartani, így a tüntetést későbbi időpontra sem tudják áttolni, hogy az események résztvevői ne zavarják egymást. A zeneszó kísétetében való korcsolyázás egyébitánt annyira szívügye Wintermantelnek, hogy Facebook-oldalára is kiposztolta az eseményt.