Zivatarokkal indul a hétvége

Zivatarokkal indul a hétvége

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a Dunántúlon általában erősen felhős lesz az ég, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Rövidebb-hosszabb szünetekkel sok helyen valószínű zápor, zivatar. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, legkevésbé a keleti, északkeleti országrészben lehet csapadék. Helyenként felhőszakadás is kialakulhat.

Az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik, másutt csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között alakul, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg Szabolcsban kissé melegebb is lehet.

Az Időkép orvosmeteorológiai tájékoztatója szerint szombaton sem lesz front felettünk, de fülledt, meleg idő várható, ami elsősorban az időseket és a keringési rendszer megbetegedéseivel élőket viselheti meg. Ingadozhat a vérnyomás, rosszullét, légszomj, illetve nehézlégzés jelentkezhet. Nagy lesz az infarktusveszély. A záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota.

Címkék: időjárás