Zivatarokra figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat

Zivatarokra figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat

Forrás: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálatl figyelmeztetése szerint a zivatartevékenység fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át, és a délelőtt folyamán elhagyja az országot. A zivatarokat jégeső (1-3 cm), intenzív csapadékképződés (15-20 mm) és viharos széllökés (60-80 km/h) kísérheti.

A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, utóbbiak az északi és nyugati megyékben időszakosan össze is állhatnak, helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat belőlük. Kora estétől nyugat felől újra megnő a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak.

A délkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32 fok között várható, de az északi határszélen, északnyugaton ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címkék: időjárás