Zöld utat adott az NVB: jöhet Orbánék népszavazása

Zöld utat adott az NVB: jöhet Orbánék népszavazása

Orbán Viktor 2020. december 7-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely kérdéseit viszont egyelőre még nem sikerült tárgyalnia a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB). 

A kormány összes, a homofóbbá eltérített pedofiltörvény népszavazási legitimációját szolgáló kérdését hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság– írja a TelexA kérdések az alábbiak:

– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsene?
– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be
– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Mint az MTI írja, a hitelesítéseket rendre kilencen támogatták – Téglási András, Bozsóki Éva, Lugossy-Sági Krisztina, Sasvári Róbert, Szalay Tamás, Tóta Áronné választott tagok, valamint Borbély Andrea, a Jobbik, továbbá Lovas András, a KDNP és Sárhegyi Zoltán, a Fidesz delegáltja –, ellene szavazott Fábián Adrián választott tag és Csonka Krisztián, az LMP delegáltja. A szavazásokban nem vett részt Fazekas Tamás, a Párbeszéd, Litresits András, az MSZP és Avarkeszi Dezső, a DK delegáltja. A határozatok ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához.

Érdekesség, hogy maga Orbán Viktor arról beszélt: „Ha Brüsszel nem támad meg bennünket, akkor nem lenne népszavazás″.

Karácsony: Ezt az országot magánszemélyek lakják 

Jogi trükközés zajlik, egyelőre nem tárgyalták a Fudan Egyetemről szóló népszavazási kezdeményezést – számolt be róla Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A főpolgármester röhejes kifogásnak nevezte, hogy azért nem tárgyalják a kormánnyal azonos időszakban beadott kezdeményezését, mert azt magánszemélyként tette. A kormány beadványát vették így előre, ezzel pedig a nemváltásról és a transzneműség propagálásáról szóló kérdéseket. A kormány hasonlókról tervezi megkérdezni az embereket, miután itthon és külföldön is rengetegen bírálták az eredetileg pedofiltörvénynek nevezett, de melegellenes passzusokkal eltérített jogszabályt. A kormány válaszul olyan kérdésekről tervezi megkérdezni az állampolgárokat, amik vagy nem létező problémára vonatkoznak, vagy az országban néhány tucat embert érintenek.

„Ezt az országot magánszemélyek lakják. Nekik vannak valós problémáik. A mi kezdeményezésünk éppen erről szól: az idősek védelméről, a Diákváros ügyéről, a nemzeti vagyonunkról, a korrupció ellenes fellépésről és a bajba jutottak érdemi segítségnyújtásáról. Gyenge az a hatalom, amely 12 év teljhatalmú uralkodás után nemhogy dönteni, de még kérdezni se tud az ország valódi gondjairól. És gyáva ez a hatalom, mert az ország megosztásra használja a demokrácia egyik legfontosabb eszközét, a népszavazás intézményét” –üzente Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely kérdései a következők:

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

 

Közben az NVB pénteken a Magyar Munkáspárt egy népszavazási kérdéséit is hitelesítette. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés módosítsa a köznevelési törvényt úgy, hogy Magyarországon a tankötelezettség újra 18 éves korig tartson?” – ezt a kérdést tervezik feltenni. Az ellenzéki pártok többsége is évek óta állítja egyébként, hogy a tankötelezettséget vissza kellene állítani 18 éves korra.