Zsarolni próbálták az előválasztás egyik kaposvári jelöltjét, feljelentést tett

Zsarolni próbálták az előválasztás egyik kaposvári jelöltjét, feljelentést tett

Horváth Ákos (Fotó : Horváth Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

E-mailes fenyegetést követően feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Horváth Ákos, az előválasztás egyik kaposvári, civil jelöltje, akit a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az Új Világ Néppárt és az Új Kezdet is támogat – írja a Népszava.

Horváth az ügyben Facebook-oldalára tett ki videót, ebben arról beszél, megfenyegették, hogy a 2019-es önkormányzati választásokkal – amelyen Szita Károly fideszes polgármester ellenében indult – kapcsolatos kampányfinanszírozási dokumentumokat hoznak nyilvánosságra, és az erről szóló levelet az ellenzéki pártoknak is eljuttatták. A zsarolók azt kívánták elérni, a jelölt lépjen vissza az előválasztáson, ám Horváth szerint őt nem tudják megfélemlíteni, nem fog visszalépni. – Felháborító még a feltételezés is, hogy bármilyen jogellenes dologban érintettek lennénk – mondta a videón. 

Horváth Ákos arról beszélt a lapnak, több, a közelmúltban készült, nem nyilvános közvélemény-kutatás is azt mutatta, neki van a legnagyobb esélye megverni Kaposváron és környékén a Fideszt. – Így arra a kérdésre, kinek állhat érdekében, hogy én ne induljak a választáson, szerintem egyértelmű a válasz – tette hozzá.

A levéllel kapcsolatban az LMP-s Ungár Péter azt mondta: két e-mailt is kaptak, de ezekben a vádaskodáson kívül semmiféle bizonyíték nincs. – Semmilyen olyan ok vagy indok nem merült fel, hogy megvonjuk a támogatást Horváth Ákostól, visszaléptetésről szó sem lehet. Azt hiszem, okkal szemelték ki pont őt: a helyi fideszes jelölt legerősebb kihívóját próbálják ellehetetleníteni – mondta.