Zugló felmondja a parkolási szerződéseket

Zugló felmondja a parkolási szerződéseket

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a Miért kell és hogyan lehet elérni a változást Budapesten? című kampányindító rendezvényén, a budapesti Anker't romkocsmában 2019. április 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmondja a helyi parkolást üzemeltető cégekkel a szerződést Zugló önkormányzata – az MTI tudósítása szerint erről döntött a képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén a Fidesz javaslatára. Határoztak arról is, hogy a kerületi lakosok június 13-tól ingyenesen parkolhatnak a kerületben. Egyúttal létrehoznak egy tényfeltáró munkacsoportot, amelynek feladata az eddig rendszer felülvizsgálata.

Az ülésen egyébként nemcsak a képviselők jelentek meg, hanem fiatalok is olyan táblákkal, hogy "Karácsony Gergely alkalmatlanságának ára: napi 1 millió forint". A polgármester a Fidelitas aktivistáiként azonosította a tiltakozókat, ami nem meglepő azután, hogy a Fidesz az utóbbi időben határozottan igyekezett Karácsony Gergely hibájaként beállítani a veszteséges zuglói parkolási rendszert. Ez már csak azért is érdekes, hiszen az eddigi üzemeltető cégek megbízásáról a fideszes és szocialista politikusok együtt szavaztak.

Parkolási maffia-táblákkal várták Karácsony Gergelyt | Magyar Hang

Gy. Németh Erzsébet (DK), Horváth Csaba (MSZP) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) tartott közös sajtótájékoztatót szerda reggel, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt. Közben az LMP, a Jobbik, valamint Puzsér Róbert stábja Karácsony-MSZP-Fidesz-parkolási maffia feliratú táblákkal tiltakozott. Három közös javaslatot nyújtottak be a Fővárosi Közgyűlésnek - mondta a sajtótájékoztatón Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje.

A zulgói parkolási ügy azután került a középpontba, hogy a 444 tényfeltáró filmet készített a jelenségről. Azóta kiderült, hogy az önkormányzat nem egészen két éve ment bele a furcsa üzletbe. Közbeszerzést írtak ki a fizetős parkolási rendszer kialakítására és üzemeltetésre 2+2 évre, és a becsült összegnél drágább, 1 milliárd forintnál is magasabb ajánlatot adó konzorciumot bízták meg a munkával. Ráadásul a három induló közül a másik kettőt kizárták a versenyből. A 24.hu írta meg ezután – a testületben ülő Várnai László adatkikérése alapján – hogy az első, tört évben csaknem 490 millió forintos mínuszt termelt a fizetős parkolás az önkormányzatnak, tavaly pedig további 250 milliós veszteséget. Később napvilágot látott az is, hogy amíg más kerületekben egy-egy parkolóóra havi fenntartási díja hatezer forint, Zuglóban 69 ezer forint.

Ferencvárosi parkolási ügy: Hongkongra hivatkoztak, bukás lehet a vége | Magyar Hang

Fidesz-közeli érdekkörök feszültek egymásnak a ferencvárosi parkolási biznisz kapcsán - számolt be róla a 24.hu. Az ügyletben még egy fiktív hongkongi cég is felbukkan, a tét pedig 10 milliárd körüli bevétel. A tíz évre szóló üzemeltetési szerződés megszerzéséért egy Mészáros Lőrinc-közeli exállamtitkár cége szállt ringbe, ellenfele viszont ugyancsak befolyásos szereplő, aki szintén egy exállamtitkárral közösen akart beszállni.

Karácsony Gergely néhány hete az ATV-ben mindezt azzal indokolta, hogy a kerületben háttéralkut kötött egymással a Fidesz és az MSZP. Ő egyébként tartózkodott a szavazásnál, azért nem nyomta meg a nem gombot, mert akkor – mint mondta – ki kellett volna rúgnia a jegyzőt, amit egyébként később meg is tett.