Zuglói házát II. kerületi lakásra cserélte Karácsony Gergely

Zuglói házát II. kerületi lakásra cserélte Karácsony Gergely

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánytagok és országgyűlési képviselők után szerda délelőtt a budapesti főpolgármester és a kerületi polgármesterek is közzé tették a 2022-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatukat – írja a Telex. Karácsony Gergely vagyonnyilatkozata szerint eladta zuglói házát, és megvette azt a II. kerületi, 97 négyzetméteres lakást, amit korábban csak bérelt a családjával. Karácsonynak emellett Siófokon van nyaralója, amelynek szintén felerészben a tulajdonosa –  Karácsony továbbra is 1 millió forintot tart bankbetétben, és 30 millióra nőtt a banki tartozása, 9 millió forinttal pedig egy meg nem nevezett magánszemélynek adósa. Emellett még egy 2,38 milliós lakástakarékpénztári megtakarítás szerepel a friss vagyonnyilatkozatában.

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesnek tavaly még 1,8 millió forintja és 36 millió forintnyi devizája volt a bankban, a mostani vagyonnyilatkozata szerint viszont már csak 900 ezer forintja. A megtakarításai viszont nőttek: előző vagyonnyilatkozata szerint körülbelül 87 millió forintja volt állampapírokban, nyugdíjbiztosításban, egészségpénztárban és lakástakarékban, ami mostanra 103 millióra nőtt, és 50 ezer dollárnyi befektetési jegye is lett. Eközben 84 millióról 118 millióra nőtt a hiteltartozása 2022-re. A lap felidézte, Tüttő korábbi vagyonnyilatkozatában földvásárlással magyarázta a hitelt.

Az nem változott, hogy Tüttőnek az elmúlt évekhez hasonlóan 15 ingatlanja van: ezek közül három budapesti, a másik tizenkettő pedig termőföld az ország különböző pontján.

A Telex cikke szerint Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes eladta 2021-ben vásárolt Hyundai I30-as autóját, így jelenleg nincs gépkocsija. Egy év alatt közel 4,5 millió forinttal apadt a bankszámlája (2 millió forint), a nyugdíjbiztosítása (3,2 millió forint) és az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett megtakarítása (7,56 millió forint) ugyanakkor tovább nőtt. A XIII. kerületben van egy 81 négyzetméteres lakása, Balatonszemesen pedig nyaralója.

Ami Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettest illeti, bankszámláján 1,2 millió forint van, míg 444 ezer forintnyi megtakarítása van egészségpénztár-számláján, miközben 22,9 millió forintnyi banki hiteltartozást kell visszafizetnie. A politikus felerészben tulajdonosa egy III. kerületi üdülőnek, emellett 2005-ben örökölt egy zalaegerszegi családi házat. Ezeken felül az Új Egyenlőség folyóirat szerkesztőjeként havi 84 ezer forintot kap.

A DK-s Bősz Anettnek egy 2010-es gyártmányú Toyota priusa van, 1,12 millió forintos megtakarítása, 1,5 milliós nyugdíjbiztosítása, 1,5 milliós hiteltartozása. Továbbá egyötöd részben tulajdonosa egy érdi háznak.