Szarvasok, mosómedvék tűnnek fel az üres utcákon világszerte

Szarvasok, mosómedvék tűnnek fel az üres utcákon világszerte

Szikaszarvas. Forrás: Wikipédia. Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szarvasok, mosómedvék, pulykák és más állatok kószálnak a világszerte elcsöndesedett, kiürült városok utcáin – írja a The Guardian. A brit napilap cikkét a 24.hu szemlézte.

A lap szerint elsősorban a külvárosok környékén élő vadak indulnak felfedezőútra. A japán Narában szikaszarvasok járják a várost, metróállomásokon is látták őket. A panamai San Felipe elnéptelenedett tengerpartján mosómedvék tűntek fel. A Guardian egy kaliforniai szerkesztőjének oaklandi háza körül pedig pulykák jelentek meg.

A koronavírus-járvány miatti karantén és társadalmi távolságtartás váratlan helyzeteket teremthet a Massachusetts Amherst Egyetem ökológusa szerint. – Kíváncsi vagyok, hogy a prérifarkasok és rókák mikor jelennek meg az amerikai városokban – mondta Paige Warren, megjegyezve, hogy közben néhány olyan állat is, ami hozzászokott, hogy etetik az emberek, továbbvándorolhat.

Galaxis útikalauz shopposoknak | Magyar Hang

Így vásároljon, ha muszáj! Riport.

A kutató szerint ahogy a Jurassic Parkban mondják, az élet utat talál magának. Warren kollégáival a bezárkózás idején is keresi a lehetőségeket arra, hogy a szabályok betartásával folytatni tudják a vadak megfigyelését. Azt vizsgálják többek között, hogyan változtatja meg a járvány okozta válsághelyzet az állatok viselkedését.