Visszaszól a Pesti Srácoknak és közösségi finanszírozású lesz a Hundub

Visszaszól a Pesti Srácoknak és közösségi finanszírozású lesz a Hundub

(Forrás: A Hundub Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizárólag közösségi finanszírozással fog működni a Hundub. Mindez a „cenzúramentesnek” ígért „magyar Facebooknak” szánt közösségi oldal Facebook-oldalán jelent meg, amihez a bejegyzés írója hozzáteszi: „tehát Önöktől függ, hogy fejlődik vagy megszűnik majd a szólásszabadság platformja”.

Minderre azért lesz szükség, mert a „folyamatos sajtótámadások és a minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletek miatt” a Murmurati Limited kilép a Hundub Kft-ből, így a tulajdonos csak Pál Csaba marad. A Murmurati Limitedről, vagyis a Hundub eddigi főtulajdonosáról a 24.hu írta meg, hogy az egy közép-amerikai offshore paradicsomban bejegyzett cég.

A Hundub jelentős kormányzati sajtótámogatással indult, és elsők között regisztrált ide Orbán Viktor miniszterelnök is. Ám a Pesti Srácok kifogást emelt a Hundub közösségi szabályzatának néhány eleme ellen, ezt az induló oldal azzal magyarázta, hogy egy „nemzetközi közösségi oldal szabályzatából” másolták át, „készülve a külföldi megjelenésre”, ám most már a kérdéses részt törölték. A bejegyzés azzal végződik, hogy jövő héten „cáfolhatatlanul” bizonyítják, hogy a Pesti Srácok cikkével ellentétben nem Amerikában, hanem Debrecenben vannak a szervereik és arra kérik majd a kormánypárti revolveroldalt, hogy közöljék a cáfolatukat.

A Hundub is szóba került, mikor Polyák Gábor médiaelemzővel beszélgettük Donald Trump internetes korlátozásairól: a szakértő kérdésesnek nevezte, hogy hosszabb ideig életben marad a „magyar Facebook”.