Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Komoly drágulást hozhat a pálmaolaj-válság

Szerző: | 2021. január 24., 18:48 | Életmód, Gazdaság

Olajpálma gyümölcsét válogatják munkások 2012 júniusában egy pálmaolaj-sajtoló üzemben, az indonéziai Lebakban (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járvány következtében bevezetett határzár miatt munkaerő-hiány van az olajpálma-ültetvényeken, ami a termelékenység csökkenéséhez, illetve magasabb árakhoz vezet – írja a Foodnavigator nyomán a Hvg.hu. A cikk szerint kiszámíthatatlan a pálmaolaj idei ára a koronavírus-járvány miatt, s szakértők arra számítanak, hogy a malajziai pálmaolaj ára például emelkedni fog, ami nem jó hír az ezt használó ipar számára.

HIRDETÉS - AIP

– A termelési kihívások mellett az ázsiai pálmaolaj-ágazat több nyugati országgal is csatát vív a fenntarthatóság és az emberi jogok miatt. Ezek szintén negatív hatással lesznek a pálmaolaj piacára idén – jegyzik meg.

HIRDETÉS - AIP

A pálmaolajat számtalan területen használják fel: fontos alapanyaga az élelmiszeriparnak és a kozmetikai ipar is számtalan területen alkalmazza.

Címkék: drágulás, koronavírus, pálmaolaj


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest