Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Rossz vagy közepesen szennyezett a magyar nagyvárosok levegője

Szerző: | 2021. június 22., 07:32 | Életmód, EU

Hőerőmű. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lengyelországban és Olaszországban vannak a legszennyezettebb levegőjű nagyvárosok az Európai Unióban. Ez az uniós környezetvédelmi ügynökség adataiból derül ki, amelyet a G7 gazdasági hírportál idézett.

HIRDETÉS - AIP

A szálló por átlagos szintje szerint az EU legszennyezettebb nagyvárosa a lengyelországi Nowy Sacz, ott jellemzően szénnel fűtenek télen. A második legrosszabb levegő az olaszországi Cremonában van, amely a Pó völgyében fekszik. A harmadik pedig a horvátországi Bród, ott egy olajfinomító miatt szennyezett a levegő.

Az adatok szerint a svédországi Umea, a finnországi Tampere és a Madeira szigetén fekvő Funchal számít az EU legtisztább levegőjű városainak, de jó a levegő minősége Tallinnban és Stockholmban is.

Magyarországon, a becslések szerint, 15 ezren halnak meg évente a légszennyezés miatt, és egy átlagos magyar életét csaknem 10 hónappal rövidíti meg a szálló por. A négy mért magyar város egyike sem tartozik a jó levegőjű városok közé. A kategorizálás szerint Szegeden rossz a levegő minősége, Pécsett, Győrött és Budapesten pedig közepes.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: EU, légszennyezettség, szmog


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest