A 21. század trendje, a mobilitás (x)

A 21. század trendje, a mobilitás (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha belegondolunk, egy-két generáció alatt hatalmas paradigmaváltás ment végbe idehaza, hiszen míg a múlt század java részében az emberek szinte egyáltalán nem hagyták el a szülőhelyüket, addig a hatvanas-hetvenes években már sokan a közeli városok felé mozdultak.

Ma pedig már teljesen szabadon költöznek az emberek, az sem ritka, ha valaki négy vagy öt évente teljesen más országba helyezi át az életét. Ehhez képest az egy adott országon belüli költözködés már gyerekjátéknak tűnik.

Ehhez a tendenciához a munkáltatóknak is alkalmazkodnia kellett, mutatjuk is, hogy milyen lépéseket tettek ebbe az irányba.

Álláskeresés országosan? Miért ne?

Amikor valamely okból oda jutunk, hogy állást kell keresnünk, a legtöbben helyben kezdünk el böngészni, miközben még sokkal több lehetőség vár ránk a https://kecskemetallas.hu/varosok oldalán. Ott ugyanis városok szerint fogunk tudni keresni, így bátran eljátszhatunk a gondolattal, hogy milyen lehet Debrecenben, Pécsett vagy akár Soltvadkerten munkát vállalni.

Ez kifejezetten jól jöhet speciális tudás esetén, vagy éppen akkor, ha a saját lakóhelyünkön nagyon kevés lehetőség akad, vagy esetleg már nagyon régóta eredménytelenül keresünk munkát.

Míg két generációval korábban ez elképzelhetetlen lett volna, ma már nagyon könnyen mobilizálja magát akár egy-egy család is. Ha pedig a megélhetés a tét, kétszáz kilométer bizony nem a világ vége!

Bátran kövessük az álmainkat!

Úgy, ahogy az emberek a lakóhelyük szerint is sokkal mobilisabbak, a munkavállalás terén is ezt a tendenciát követik. Míg szüleink, nagyszüleink generációja jellemzően egy-egy munkahelyen töltött el negyven évet, addig ma már szinte mindenki váltogatja a munkahelyeket. Mindig keressük az új kihívásokat, vannak olyan vállalatok, ahol nagy álmunk lehet dolgozni, sőt a több pénz is nagyon csábító lehet.

Így ha bármikor úgy érezzük, váltani szeretnénk, ha szembejön a Kecskemétállás oldalán egy olyan lehetőség, amelyre évek óta vártunk, akkor ne habozzunk megragadni a kínálkozó lehetőséget!

Ne szűkítsük a lehetőségeinket!

Bár akad számtalan olyan szakma, amivel az ország bármely részén könnyen elhelyezkedhetünk, azért van számos olyan munkakör is, ami viszonylag speciális, kevesebb üresedés tapasztalható azon a területen. Éppen ezért, ha ragaszkodunk ahhoz a munkához, amit szeretünk, amit tanultunk, akkor érdemes megfontolni azt, hogy pár tucat vagy akár száz kilométert is költözzünk.

Ha lehetőségeink engedik, ha nem köt minket a gyermek óvodája vagy iskolája, bármikor könnyen lehet költözni, sőt sokszor egy költözéssel sokkal jobban is járhatsz, hiszen az ország bizonyos részein jóval kevesebb pénzért juthatsz ingatlanhoz is akár. Ha szimpatikus ez a lehetőség, érdemes feliratkozni a Kecskemétállás értesítőjére, hogy biztosan ne maradjunk le a számunkra tökéletes állásról!