A jó alvás titka a megfelelő ágyrács (x)

A jó alvás titka a megfelelő ágyrács (x)

A minőségi alvás hatással van a napi teljesítményre, tevékenységekre, ezért elengedhetetlen, hogy pihentető legyen. A megfelelő ágy, ágyrács, matrac kiválasztása ezért rendkívül fontos.

A lécekből készült ágyalap a legelterjedtebb, mert mindenféle matrachoz passzol. Az ágyrács növeli az ágy tartósságát, valamint elnyeli az ágyra nehezedő súly nagy részét. Ha szeret az ágyban elalvás előtt olvasni, akkor érdemes megemelhető alapot választani, ami nagyobb kényelmet nyújt és támaszt ad a hát és a nyak számára.

Az ágyrács feladata

A falécekből készült ágyalap meghosszabbítja az ágy élettartamát, mert egyenletesen elosztja az ágyra nehezedő súlyt. Továbbá biztosítja a matrac megfelelő alátámasztását és szellőzését is. A MÖBELIX ágyrács kínálatából választhat klasszikus, tányéros változatot, illetve manuálisan vagy elektromosan állíthatót is. A maximális kényelem biztosítása érdekében a keménységet és a magasságot is állíthatja.

Klasszikus vagy tányéros legyen?

A klasszikus rács nyírfaléceket tartalmaz. A rögzített lécek kényelmet biztosítanak, mert az ágy széléhez rugóznak. A beállítható szerelvényekkel a lécek keménységét tudja az egyedi igényeihez igazítani. Az extra kényelemről a középső zóna állítása gondoskodik, mivel a medencetájék is állítható.

A tányéros ágyrács esetében a tányérok egyenként mozognak, vagyis ha Ön az oldalfekvést preferálja, csak azok a tányérok mozdulnak, amelyekre nagyobb nyomás nehezedik. Emiatt, a minőségi tányéros ágyrács rendkívüli kényelmet nyújt. A megfelelő alátámasztás érdekében a zónákat a saját igényeihez és alvási szokásaihoz mérten állíthatja be. Puhábbra vagy keményebbre tudja beállítani a tányérokat, annak érdekében, hogy a feje, medencéje, lábai megfelelő alátámasztást kapjanak.

Állítható vagy fix az ideális?

Amennyiben elalvás előtt szívesen olvas vagy tévézik az ágyban, akkor mindenképpen az állítható ágyrács lesz Önnek a megfelelő. Az ágy fejrészét tetszőleges magasságba emelheti meg. Vagy a lábrészt is beállíthatja, annak érdekében, hogy fáradt lábait pihentesse.

Manuálisan vagy elektromosan is állíthatja a rácsokat

A maximális komfort érdekében válasszon manuálisan állítható ágyrácsot. A fej- és a lábrészeket beállíthatja úgy, ahogy Önnek a legkényelmesebb. A megemelt fejrész ideális körülményt teremt az ágyban olvasáshoz, a változtatható lábrész pedig a fáradt lábaknak kínál kényelmet amellett, hogy tehermentesíti a vénákat.

Az elektromos ágyrács helyzetét, úgy változtathatja meg, hogy fel sem kell kelnie az ágyból, csupán egyetlen gombnyomással megemelheti vagy lejjebb eresztheti az ágy bármely részét, hogy tökéletes testhelyzetet vehessen fel az olvasáshoz, alváshoz, pihenéshez.