A megfelelő kutyaeledel kiválasztása (x)

A megfelelő kutyaeledel kiválasztása (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kedvenced számára történő kutyaeledel kiválasztása nem csupán abból áll, hogy leveszed az első csomagot a polcról, amit meglátsz a kisállatkereskedésben. A választott tápnak meg kell felelnie a négylábú pajtásod táplálkozási igényeinek.

Még kölyök vagy már idősebb? Nagy vagy kistestű? A nagytestű kutyák például hajlamosabbak a mozgásszervi problémákra, ezért gyakran olyan eledelre van szükségük, amelyek biztosítják a mozgásszervi egészség javítása szempontjából fontos tápanyagokat. Vagy esetleg érzékeny a gyomra? Ezek mind-mind olyan fontos tényezők, amelyeket bizony figyelembe kell venni az eledel választás során.

Julius K-9

Véleményünk szerint a legjobb választást a ZebraPets.hu által forgalmazott JULIUS-K9 kutyatápok jelentik, amelyek a többi kereskedelmi forgalomban lévő kutyatáppal ellentétben maximálisan kielégítik a kedvenced tápanyag szükségleteit. A mai cikkünkben pedig ezekből szeretnénk bemutatni párat.

Julius K-9 City Dog

Egy kutya városban történő tartása rendkívül nehézkes, különösen, ha nagytestű fajtáról van szó. Ha ugyanis nincsen biztosítva számukra elegendő mozgás, akkor hajlamosak az elhízásra, amelyből számos egyéb egészségügyi probléma gyökerezik.

Ezért alkotta meg a Julius K-9 a City Dog sorozatot, amelyben megtalálható száraztápok a sovány fehérjékre és a gyógynövények megfelelő kombinációjára épül. Az előbbiek hatékonyan segítenek elhárítani az elhízáshoz kapcsolódó egészségügyi rendellenességeket. A gyógynövények pedig azért felelősek, hogy erősítsék és kondicionáltan tartsák a városban élő kutyusok immunrendszerét.

De a tápok összetevői között megtalálható még a körte is, amelynek a jótékony élettani hatásait már az ókori görögök is ismerték, és az istenek gyümölcsének nevezték. Nemcsak rendkívül jó vitaminforrás, hanem az ásványi anyag tartalma is átlag feletti..

Julius K-9 Utility Dog

A Utility Dog sorozat receptúrái bármely közepes- és nagytestű kutya számára ideálisak. De kiválóan alkalmasak akár a munkakutyák etetésére is. A bennük lévő bárány-, marha- és lazachús esszenciális aminosav-, vitamin- és ásványi anyag tartalma ugyanis hozzájárul az izomfejlődéshez, és kielégíti az állat energiaszükségletét. Továbbá emellett még nagy mennyiségű fehérjéhez is juttatják a kutyusokat, amelyek nélkülözhetetlenek az izomtömeg fenntartásához, segítik a szervezet öngyógyító mechanizmusait, elengedhetetlenek az életfolyamatok fenntartásához, a fiatal állatok esetében pedig a megfelelő ütemű fejlődéséhez.

A legjobb kutyaeledel kiválasztása

Ez a cikk csupán egy ajánlás. A kedvenced számára legideálisabb kutyaeledel kiválasztása csak rajtad múlik. A gazdijaként ugyanis te vagy az, aki a legjobban ismered. Ha azonban nem vagy biztos abban, hogy milyenek is a táplálkozási igényei, akkor a kutyusod állatorvosa is egy értékes információforrás lehet. Ő biztosan örömmel váloszolja majd meg a szőrgombócod táplálkozásával kapcsolatos kérdéseket, és segít szűkíteni a lehetőségeket.